OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Srečanje salezijanske mladine
Ponedeljek, 06 November 2017 22:12

skupinskaPrvi vikend v novembru je na Bledu pri skupnosti sester Hčere Marije Pomočnice potekalo srečanje salezijanske mladine. Dogodek, na katerem se je zbralo več kot 70 mladih, salezijancev in sester iz vse Slovenije, je nastal po tem, ko se je manjša ekipa predstavnikov različnih salezijanskih institucij avgusta udeležila mednarodnega srečanja Confronto 2017. Tam je bila tudi naša animatorka Ana V. Dogodek je potekal pod geslom "Agentje don Boskove vizije, gorečnosti, poslanstva". Več o Confrontu si lahko preberete tukaj.

Na Bledu smo se pogovarjali o tem, kaj lahko mladi prispevamo k temu, da razširimo don Boskovo karizmo. Spoznavali smo tudi življenje ustanoviteljice reda HMP in zavetnice mladih, študentov in skupnega življenja Marije Dominike Mazzarello. Delovala je v istem času kot don Bosko in se je danes spominjamo kot izredno močne in delovne ženske, ki je nesebično pomagala sorodnikom zbolelih za tifusom in s tem tvegala lastno življenje. Ker se bolezni ni mogla izogniti, je ta pustila na njej posledice in ji pobrala fizične moči, a Bog je to spreobrnil v poslanstvo za delo z revnimi dekleti in sirotami.

Udeleženci smo lahko že na vikendu začutili don Boskov duh in ugotovili, da se salezijanskih srečanj zelo radi udeležujemo predvsem zaradi veselja, ki ga takrat občutimo. Res je poseben dar, ko lahko dan preživiš z ljudmi, ki na svet gledajo pozitivno, optimistično in se hkrati zavedajo, da je to dano od Boga. Pogovarjali smo se tudi o tem, da je don Bosko želel mladim pokazati pot do Boga, zdaj je v nebesih naš priprošnjik, mi pa smo njegovi agentje, ki moramo izpolnjevati njegovo vizijo, začutiti in delovati z njegovo gorečnostjo in na tak način opraviti dano poslanstvo.

Tudi sevniški animatorji se zavedamo, da imamo v naši župniji še veliko možnosti, da okrepimo naše delovanje in razširimo veselje med mlade in starejše farane. Zagotovo je najbolj očitna pot k Bogu obisk svete maše, poleg tega pa si želimo, da bi se vsi bolje spoznali z našima svetnikoma don Boskom in Marijo Dominiko. V ta namen bomo pripravili kakšno srečanje, veseli pa bomo tudi vaših predlogov. Vtisi preživetega vikenda so še sveži in tlijo v nas kot iskrice upanja, da lahko tudi sami v prihodnje to veselje ponesemo med vas!

 

NAPOVEDNIK

26. 1. 2019 od 9.00 do 12.00
Mini oratorij

26. 1. 2019 ob 10.00
Sevnica Open v namiznem hokeju

15.-19. 2. 2019
Zimovanje

23. 2. 2019 ob 18.30
Občni zbor