OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Oratorij

poslusanje jutranje misli Raznorazne igreOratorij je skorajda edina dejavnost, ki izhaja še iz časa ustanovitelja salezijancev, Janeza Boska. Ta slavni svetnik je zbiral fante iz okolice Torina, skrbel, da so se razvijali v dobre kristjane in poštene državljane, se z njimi igral, učil in z njimi delil težave. Ta vzgojno izobraževalni center (tega izraza takrat seveda še niso uporabljali), ki je udeležencem nudil dom, igrišče, župnijo in šolo, je poimenoval ORATORIJ.igre v bazenu
Kasneje pa je beseda oratorij dobila rahlo drugačen pomen. Gre za počitniški program, ki ga pripravljajo mladi za otroke iz tamkajšnje in okoliških župnij. Kjer je v župniji SMC, to skrb seveda prevzamejo animatorji.
V Sevnici je mladina prvi oratorij izvedla leta 1992 in to tradicijo smo nadaljevali do današnjih dni, le da od ustanovitve SMC-ja leta 1998 ta projekt spada pod počitniške dejavnosti, ki jih organizira SMC Sevnica.
Že nekaj let oratorij tako traja dva tedna in se ga vsako leto udeleži ogromno otrok iz Sevnice zabava v delavnicahin okolice. Program je vsako leto zelo pester in razgiban, nikoli pa ne gre brez delavnic, iger (blatne, vodne, grajske, brez meja, bazenske, taborne, indijanske itd.), izletov, veselega rajanja, karaok, tekmovanj, bansov, zaključne prireditve, zaključne maše in še bi lahko naštevali.
Pri izvedbi vsako leto sodeluje preko 30 animatorjev, ki vsakemu oratoriju pustijo svojevrsten pečat. Animatorska ekipa mora med sabo dobro sodelovati in se na Oratorij dobro pripraviti, da lahko postane razlog, da se otroci vsako leto znova vračajo in nazadnje morda celo pričnejo stopati po njihovih stopinjah.

 

NAPOVEDNIK

24. 2. - 28. 2. 2018
Zimovanje

9. 3. - 11. 3. 2018
PDV Pohorje I

17. 3. 2018
Oratorijski dan

17. 3. 2018
Srečanje animatorjev

18. 3. 2018
Otroški pevski zbor pri sv. maši

24. 3. 2018
Birmanski dan

25. 3. 2018
Animatorski pevski zbor pri sv. maši

13. - 15. 4. 2018
Birmanski vikend - Podbočje

21. 4. 2018
Srečanje animatorjev